Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

 

pikibanneri

   

kotisivuille_banneri_mobiili-piki

  

FB-f-Logo__blue_144

kifilogo140x140-fin

kk-logo_fi_green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

  

    

 

 

 

 


 

 

 

TERVETULOA SASTAMALAN KIRJASTON ASIAKKAAKSI!Kaikkien toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Sastamalan kirjasto tarjoaa asiakkailleen sekä viihdettä että tietoa, yhdessäoloa ja yhteistä foorumia. Kirjaston omat ja koko Pirkanmaan kirjastojen aineistot ovat tiedontarvitsijan saatavilla. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet.

Aineistoihin ja tietopalveluihin pääset käsiksi Piki-verkkokirjaston sivuilla.

Kirjasto tarjoaa kokoelmiensa ja tietopalvelujen lisäksi palveluja kaikenikäisille kävijöille moniin eri tarpeisiin. Palveluihin voit tutustua täällä.

 

AJANKOHTAISTA

 

Maailmantango-festivaalin talvikiertue 7.11.

Kielo Kärkkäinen_1024x1024

Maailmantango-festivaalin talvikiertue saapuu Sastamalan pääkirjastoon. Klo 16.30-17.00 ohjelmassa on videotaidenäytös. Klo 17.00-18.00 Esiintyy lauluntekijä Kielo Kärkkäinen, ja klo 18.00-19.00 on vuorossa Tango aMoroso -tanssiseuran argentiinalaisen tangon tanssiopetus, johon voi osallistua myös ilman paria.

 

Kirjaston kepparipäivä 9.11.2019

 kepparipäivä

Pääkirjastolla vietetään kepparipäivää 9.11. monenlaisen ohjelman merkeissä.

 

Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakot Esperin Omat kuvat -näyttely 6.-19.11

Omat kuvat

Sastamalan opiston kuva- ja teatteritaiteen ryhmien näyttely Omat kuvat -näyttely on toteutettu yhteistyössä Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakoti Esperin kanssa. Näyttelyn avajaiset pidetään 6.11.2019 klo 12.

 

Jyrki Aholan tiffanytyö-näyttely 1.-29.11.

Jyrki Ahola tiffanytyö

Jyrki Aholan taidokkaita eläin- ja ihmisaiheisia tiffanytöitä on nähtävillä 1.-29.11.2019.

 

Sastamalan opiston kirjoittajien tarinakoukku 11.11. klo 15

Tehdään yhdessä käsitöitä tarinankerronnan tahtiin!

 

Kääntäjä Sampsa Peltonen 8.11. klo 13

kääntäjä

Koneen Säätiön rahoittama kaksivuotinen Suomentajat lukijoiden luo -hanke tuo vammalalaissyntyisen kääntäjä Sampsa Peltosen Sastamalan pääkirjastoon perjantaina 8.11.2019 klo 13. Peltonen on erikoistunut arabiankielisen kirjallisuuden kääntämiseen. Suomentajat lukijoiden luo -hanketta johtaa suomentaja, taiteilijaprofessori Kersti Juva. Hankkeessa 25 kirjallisuuden suomentamisen ammattilaista, jotka edustavat eri kieliyhdistelmiä ja kirjallisuudenlajeja, esittelee työtään Suomen kirjastoissa.

 

Yhresä-perhemessut 20.11. klo 15-18.30

Sastamalan pääkirjastolla järjestetään Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2019 klo 15-18.30 Yhresä -perhemessut. Messut on suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Messujen teemana on tänä vuonna Ympäristö. Messuille on tähän mennessä ilmoittautunut n. 20 paikallista esittelijää, ja tarjolla on teeman mukaisesti mm. kierrätysnukketeatteria, roska-autoon tutustumista, heijastinsuunnista sekä kunnan palveluiden esittelyä. Messuille on vapaa pääsy.

Sastamalan musiikkiopiston oppilaskonsertti 28.10.2019 klo 18

Sastamalan musiikkiopiston oppilaskonsertti

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat esittävät syksyistä musiikki pääkirjastolla 28.10.2019 klo 18-19.

 

Äetsässä sunnuntaikaffeet 13.10.2019

Aetsa13.10.19.

 

Sastamalan 10 vuotta 10.10.2019

A3 yleisjuliste

Sastamalan pääkirjastolla juhlitaan Sastamalan kaupungin 10-vuotista taivalta monipuolisen ohjelman merkeissä 10.10.2019.

 

Mouhijärven kirjaston omatoimipalveluissa teknisiä ongelmia

Mouhijärven kirjaston omatoimiaukioloaikaa ei ole toistaiseksi saatu käyttöön teknisten ongelmien takia. Mouhijärven kirjasto palvelee kuitenkin normaalien aukioloaikojen mukaan. Pahoittelemme tilannetta ja ilmoitamme, kun omatoimisuus on käytössä.


PIKI-päivä kirjastoissa 23.9.2019

Pikipäivä 2019

PIKI-kirjastoissa on syksyisin vietetty PIKI-päivää, jolloin esitellään kirjastojen kokoelmia ja palveluja. Tänä syksynä aiheena on kirjastojen sähköiset palvelut. PIKI-päivänä avattiin aivan uusi vieraskieliseen, toistaiseksi lähinnä englanninkieliseen kauno- ja tietokirjallisuuteen, perustuva e-kirjapalvelu OverDrive. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille. Sovelluskaupoissa on saatavilla PIKI-mobiilikirjastosovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus.

 

Sunnuntaitanssit Kiikoisten kirjastossa

Kiikoisten sunnuntaitanssit 

Kiikoisten kirjastossa pidetään Sunnuntaitanssit! Rytmistä vastaa Jari Haapaniemi & Samasa Tahrisa ja lämmittelijänä toimii Kiikoisten pelimannipiiri. Tervetuloa laittamaan lapikasta lattiaan! Tapahtuma on osa Sastamalan kirjaston 'Lava haltuun ja soitto narulle - Musiikkia Sastamalasta -hanketta.

 

Maailmantango Sastamalan pääkirjastossa

Maailmantango 2019 pieni

Maailmantango-festivaalin kirjastokierros yltää jälleen Sastamalan pääkirjastoon! Luvassa on runoutta klo 16.15, kansainvälisiä lyhytelokuvia klo 16.30, loistavan laulaja-lauluntekijä Laura Moision musiikkia klo 17 sekä ilmainen argentiinalaisen tangon alkeisoppitunti klo 18-19. Voit osallistua tanssitunnille myös ilman paria!

 

Vene vuokralle pääkirjastosta

Vene

Sastamalan pääkirjaston rannasta pääsee elokuun loppuun saakka vesille Sastamalan matkailun Manta ja Annastuuna -soutuveneillä. Hinta on 10 € per vene kolmeen tuntiin saakka. Voit vuokrata veneen myös koko viikonlopuksi hintaan 50 €, jolloin veneen luovutus pe klo 15.30 asti ja palautus ma klo 10. Kirjaston henkilökunnan kanssa tehdään sopimus veneen vuokrauksesta ja maksua vastaan saat käyttöösi veneen varusteineen. Pelastusliivejä on montaa kokoa lapsille ja aikuisille. Maksu onnistuu sekä käteisellä että pankkikortilla. Kirjaston numerosta 040 1382040 voi kysyä vapaita veneitä ja tehdä varauksen. Veneitä voi vuokrata kirjaston aukioloaikoina ma-to klo 10-19, pe klo 10-16, la suljettu.

 

Krista Kiuru Sastamalan pääkirjastossa

kiuru-krista-kuva Laura Kotila Valtioneuvoston kanslia

Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ministerit kiertävät kesän aikana kirjastoissa esittelemässä hallitusohjelmaa ja keskustelemassa siitä suomalaisten kanssa. Kiertue saapuu Sastamalaan tämän viikon perjantaina 28. kesäkuuta, jolloin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru esittelee hallitusohjelmaa ja vastaa yleisön kysymyksiin pääkirjastolla kello 13 alkavassa tilaisuudessa. Paikalla on myös sastamalalaiskansanedustaja Ilmari Nurminen.

 

'Upin kirja-aarteita'

papiston palkoista .. s kansi 2 

’Upin kirja-aarteita’ - Kirjallisia harvinaisuuksia Urpo Vuorenojan kokoelmasta. Näyttely on nähtävissä Sastamalan pääkirjastossa 28.6. - 29.7.2019.

 

Vastaa kirjaston palveluja koskevaan kyselyyn!

Riinan yleisötutkimus

Auta kirjastoa kehittämään palveluaan vastaamalla oppilastyönä toteutettavaan asiakaskyselyyn. Kyselyyn vastataan anonyymisti, mutta voit samassa yhteydessä jättää yhteystietosi, jolloin osallistut palkintojen arvontaan. Kyselyyn pääset tästä linkistä.

 

Sastamalan kirjastot noudattavat kesäaukioloaikoja kesä-elokuun ajan.

Tarkista kesän aukioloajat tästä: SASTAMALAN KIRJASTON KESÄ 2019.

 

Sastamalan kirjaston puistopicnic-konsertti ja levyn julkistaminen

Puistopicnickonsertti mainos web1

Sastamalan kirjasto yhdessä Sastamalan kulttuuritoimen kanssa järjestää 6.7.2019 klo 12-15 puistopicnic-konsertin pääkirjaston puistossa juhlistaakseen ’Lava haltuun ja soitto narulle – musiikkia Sastamalasta’ cd-levyn julkaisua.

Levyllä soittaa 25 Sastamalalaista kokoonpanoa. Mukana on esiintyjiä laidasta laitaan: kuoroja, laulu- ja soitinyhtyeitä, puhallinorkestereita ja bändejä, ja musiikkityylien kirjo yltää kansanmusiikista rockabillyyn. Äänitykset levyä varten tehtiin viime talven aikana, ja levy on samannimisen Sastamalan kirjaston hankkeen tulosta.

Puistopicnic-konsertissa esiintyvät levylläkin mukana olleet TRAP, Leo Lassy & Evergreens, Duo AmiLeo’s, Kiikan Torvisoittokunta, 3MARS, Pukinsarven tröötöttäjät, Merja & Pekka Laaksonen, Aggabee, Canto-kuoro, Ville Inna ja Kansanyhtye Kanto.

 

Sastamalan kirjastojen toimipisteet suljettuna 17.5.2019

Kirjasto suljettu
Sastamalan kirjastojen toimipisteet pysyvät suljettuna 17.5.2019 henkilöstön koulutuspäivän johdosta.

 

Kansanmusiikkia kaksirivisellä Mouhijärven kirjastossa

Kirsi Viitala ja Erkki-Jussi Kouviluoma soittavat kaksirivisillä harmonikoilla kansanmusiikkia Mouhijärven kirjastossa. Konsertti on 16.5.2019 alkaen klo 17.

Kuva Timo Hukkanen

Kuva: Timo Hukkanen


Metallista on moneksi - Hannu Lappalaisen metallitöitä

Kuva Hannu Lappalainen

Kuva: Hannu Lappalainen

Sastamalan pääkirjastossa on 7.5.-7.6.2019 esillä Hannu Lappalaisen taidokkaita metallitöitä. Hannu Lappalainen on tehnyt yli kolmekymmentä vuotta kaikenlaisia metallikäsitöitä: puukkoja, taidetaontaa, perinteisiä sepän töitä ja valutöitä. Hän on työstänyt materiaaleja mammutin syöksyhampaasta kultaan. Viime vuosien aikana tekniikka on kehittynyt harppauksin metallivalussa, mallien tekemisessä ja metallin sulatuksessa; 3D- tulostus mahdollistaa lähes kaiken muotoiset valut ja induktiokuumennin auttaa metallin sulatuksessa. Lappalaisen monipuoliset työt on tehty käyttäen sekä uusia että vanhoja tekniikoita. Mitä esimerkiksi syntyy vanhasta liukulaakerista joka sulatetaan ja valetaan uudelleen?

 

Musiikillinen tarina tulikärpäsistä pääkirjastossa 22.5.2019 

NoellePerri_2019_a4

Pääkirjastossa esitetään 22.5.2019 klo 18 musiikillinen tarina tulikärpäsistä. Kyseessä on koko perheen ohjelmanumero.

 

Musiikkiopiston äitienpäivän konsertti 8.5.2019 klo 18.

Äitieenpäivä

Musiikkiopiston oppilaat pitävät äitienpäivän konsertin Sastamalan pääkirjastossa 8.5.2019 klo 18.

 

Vappu Sastamalan kirjastoissa

Sastamalan kirjastoissa noudatetaan vappuaattona 30.4.2019 aattoaukioloaikoja, ja vapunpäivänä kirjastot pysyvät suljettuna. Vappuaattoa vietetään pääkirjastossa kansainvälisen jazzin päivän ja 3MARS-kokoonpanon musiikkituokion (klo 14-15) merkeissä. 

Juliste A4
 
Kansainvälistä jazzin päivää juhlistetaan Sastamalan pääkirjastossa 3MARS-yhtyeen musiikkituokiolla. Yhtyeen laulusolistina toimii Marianne Laitala, kitaristina Markku Laitala ja kontrabasistina Marko Aho. Yhtyeen jazzin päivän ohjelmisto koostuu jazz-kappaleista, ikivihreistä ja lattarirytmeistä.

 

HUOMIO! Kirjastoauto on korjaamolla, eikä aja keskiviikkona 24.4.2019.

Lainat voi uusia verkkokirjastossa tai soittamalla numeroon 040 138 2040 tai 0500 224 053. Noudettavissa olevat varaukset voi noutaa myöhemmin. Seuraavan kerran keskiviikon reitillä ajetaan vasta 8.5. vapusta johtuen.

 

Pääsiäisen ajan aukioloajat Sastamalan kirjaston toimipisteissä

Torstaina 18.4. Sastamalan kirjaston toimipisteet noudattavat aaton aukioloaikoja, ja pitkänäperjantaina, lauantaina sekä 1. ja 2. pääsiäispäivänä kirjastot pysyvät kiinni omatoimipalveluja lukuun ottamatta. Karkun kirjaston ovet pysyvät suljettuna myös torstaina 18.4.

 

Matkailijan Japani

Japani

Hanna Takalo jakaa tuoreita matkakokemuksiaan Japanista pääkirjaston Lizelius-salissa 15.4.2019 klo 17.30.

 

Sastamalan opiston maalarit esittäytyvät

Opiston taideryhmat nayttely kirjastossa 2019 Mirja Ryyppä 

Sastamalan Opiston Iltapäivämaalarien ja Iltamaalarien maalauksia ja piirustuksia esillä Sastamalan pääkirjastossa 26.3.-3.5.2019.

Kuvassa yksityiskohta Mirja ryypän maalauksesta.

 

Jukka Jussilan runokirjan 'Lumihiutale leijailee' julkistaminen 19.3.2019 klo 17.30

Jukka Jussila

Minna Canthin päivää juhlistetaan Sastamalan pääkirjastossa Jukka Jussilan runokirjan 'Lumihiutale leijailee' -julkistamistilaisuudella.

 

Tiina Pohjala esittelee Meksikoa

mexican-flag-3001452_1920

Tiina Pohjala esittelee Meksikoa pääkirjaston matkakohde-esittelyjen sarjassa maanantaina 18.3.2019 klo 17.30.

 

Musisoimassa Merja ja Pekka Laaksonen

Merja ja Pekka Laaksonen
 
Merja ja Pekka Laaksonen esittävät Sastamalan pääkirjastossa maanantaina 11.3.2019 klo 17.30 musiikkia teemalla "Palaan Sastamalaan - Omia ja lainattuja lauluja Kirjastossa".

 

Kirjastoauto pysyy tallissaan hiihtolomaviikon 25.2. - 3.3.2019

auto

 

Lainan päivä 8.2.2019

Lainan päivää vietetään pääkirjastossa jälleen 8.2.2019 klo 10-16. Tule juomaan Lainan päivän kahvit ja saamaan sakkosi anteeksi! Lisäksi lapset pääsevät Lainan päivänä tutustumaan perinteiseen villakirjontaan sekä värittämään omaa kansallispukumalliaan. Kaikenikäiset voivat osallistua Lasten Pirkkaset -kuukauden Tarinaviltin tekoon: voit neuloa tai virkata haluamasi pätkän kahvittelun lomassa. Valmiista pätkistä kootaan sitten viltti lastenosastolle.

 

DSC_1618

 

Harry Potter pääkirjastolla 7.2.2019

Tervetuloa Tylypahkaan! Harry Potter -kirjailta Sastamalan pääkirjastossa 7.2. klo 17-19. Paras puku palkitaan!

Harry Potter

 

Eero Kumannon pienoismalleja pääkirjastossa helmikuussa

Kuva Eero Kumanto

Sastamalalainen Eero Kumanto, Taito-Finlandia 2018 ehdokas, on maamme eturivin pienoismallinrakentajia. Kumanto on valmistunut teolliseksi muotoilijaksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja mallinrakentajaksi Ikaalisten Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksesta. Kumannon pienoismallit ovat osallistuneet näyttelyihin ja kilpailuihin muun muassa kotimaassa, ympäri Eurooppaa, USAssa, Japanissa ja Indonesiassa.

 

Jaakko Taitosen virtuaalimatkaesittelyssä Barcelona

Barna20190211

Jaakko Taitosen virtuaalimatkaesittelyjen sarjassa vuorossa Barcelona 11.2. klo 17.30, paikkana pääkirjaston Lizelius-sali. 

 

Pupikin muistipulmat -kirjan esittely

Sähköinen Pupukki pikkukuva

Elina Westergrén-Erkkilä esittelee kirjaansa 'Pupukin muistipulmat Miten kerron lapselle isovanhemman muistisairaudesta?' keskiviikkona 30. tammikuuta klo 17.00 Sastamalan pääkirjaston Lizelius-salissa.

 

Suuri ukuleleilta Sastamalan pääkirjastossa

ukulele1

Kuva: Outi Koivuniemi

Suuressa Ukuleleillassa pääset tutustumaan tämän hetken hittisoittimeen, pienikokoiseen ja hauskaan ukuleleen. Outi Koivuniemen vetämässä opetustuokiossa otetaan helposti haltuun ukulelen alkeet. Soittimen saat lainaksi opettajalta. Illan päättää Tampereen Ukuleleorkesterin konsertti. Tampereen Ukuleleorkesteri on viihdyttävä ja hyväntuulinen orkesteri, jossa on peräti 30 ukulelen lisäksi myös paljon muita soittimia ja loistavat laulusolistit. Orkesteri osaa niin tunnelmoida tyylikkäästi kuin pistää rennosti tanssijalkaa vipattamaan. Ukulelejen veikeä sointi tarjoaa kuulijoille aurinkoisen elämyksen.

 

Jaakko Taitosen virtuaaliopastuksessa Madrid

MadridA4

Kuva: Jaakko Taitonen

Jaakko Taitonen esittelee Madridia matkakohteena virtuaaliopastusten sarjassaan pääkirjaston Lizelius-salissa 14.1.2019 klo 17.30. 

 

Pirkko Toivosen korttinäyttely

Korttinäyttely Pirkko Toivonen

Sastamalan pääkirjastossa tammikuun 2019 ajan näyttelyssä Pirkko Toivosen itse tekemiään kortteja.

 

fireworks-1885571_1920 copy

 

Sastamalan kaupunginkirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa.

Projektissa valtion erikoiskirjasto Celia ja pilottikirjastoina toimivat yleiset kirjastot parantavat äänikirjojen tarjontaa niille, joille tavallinen painettu kirja ei jostain syystä sovi. Yleisimmät syyt äänikirjojen käyttöön ovat näön ongelmat ja lukivaikeudet.

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa ja määrä kasvaa päivittäin. Verkkopalvelun kautta kirjoja voi kuunnella suoraan internetselaimessa ja niitä myös voi ladata haluamalleen laitteelle, esim. tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.

Kysy lisää kirjastosta!

 Pirkanmaan Lukudiplomit on päivitetty. Uudet kirja- ja tehtävälistat löytyvät PIKI-verkkokirjastosta

lukudiplomi_banneri_300x75

 

 

 

Menneet tapahtumat