Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

 

pikibanneri

   

kotisivuille_banneri_mobiili-piki

  

FB-f-Logo__blue_144

kifilogo140x140-fin

kk-logo_fi_green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

  

    

 

 

 

 


 

 

 

TERVETULOA SASTAMALAN KIRJASTON ASIAKKAAKSI!DSC_1470

Sastamalan kirjasto tarjoaa asiakkailleen sekä viihdettä että tietoa, yhdessäoloa ja yhteistä foorumia. Kirjaston omat ja koko Pirkanmaan kirjastojen aineistot ovat tiedontarvitsijan saatavilla. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet.

Aineistoihin ja tietopalveluihin pääset käsiksi Piki-verkkokirjaston sivuilla.

Kirjasto tarjoaa kokoelmiensa ja tietopalvelujen lisäksi palveluja kaikenikäisille kävijöille moniin eri tarpeisiin. Palveluihin voit tutustua täällä.

Sastamalan pääkirjaston aukioloajat ja yhteystiedot ovat:
 
puh. 040 138 2040 kirjasto@sastamala.fi

ma-to  10-19

pe 10-16

la 10-14

Aattopäivinä 10-15

 

Muiden toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä.

 

AJANKOHTAISTA 

Kirjailija Aimo Ruusunen Sastamalan pääkirjastossa 22.11. klo 18.

Kirjailija Aimo Ruusunen esittelee uutuusteostaan 'Opin haussa ja kaukokaipuussa. Kulttuurimatkailua ennen vuotta 1918' Sastamalan pääkirjastossa 22.11. klo 18.

Suomi ei syntynyt maan itsenäistymisen myötä, vaan uuteen valtiomuotoon siirryttiin monien vuosisatojen taloudellisen, kulttuurisen ja muun kehityksen tuloksena. Osana Ruotsia sekä Venäjään kuuluvana autonomiana Suomi sai paljon vaikutteita monelta suunnalta, mutta ennen kaikkea Länsi-Euroopasta kirkollisena ja maallisena sivistyksenä.

FT Aimo Ruususen teoksessa Opin haussa ja kaukokaipuussa kuvataan monien esimerkkien kautta tällaista matkustamista. Esimerkiksi Akseli Gallen-Kallela, Elin Danielson ja Selim Palmgren saivat Euroopassa oppia, jonka avulla heidän ammattitaitonsa karttui. Suomalaisen ja muun eurooppalaisen henkisen elämän vuorovaikutus muokkasi osaltaan kulttuurimme sellaiseksi, millaisena se maan itsenäistyessä näyttäytyi.

Ruusunen_Aimo_2017_02

Museosalkut lainaksi kirjastosta

Museosalkut ovat esittelyssä Sastamalan pääkirjastolla tiistaina 7.11. klo 10–11. Mukana salkkuja avaamassa on museolehtori Sanna Asikaisen kanssa Koiramäen päiväkodin esikoululaisia. Tervetuloa mukaan!

Haluatko hämmästellä entisajan koulunkäyntiä tai tehdä nostalgiamatkan 1950-luvulle? Sastamalan seudun museon museosalkut vievät sinut menneisyyteen esineiden, valokuvien ja muun virikemateriaalin avulla. Museosalkkuja on tällä hetkellä kolme: viihdeveska, lääkärinlaukku ja koululaukku. Kaikkien salkkujen mukana on käyttöohjeet ja virikekysymyksiä. Salkut ovat lainattavissa Sastamalan kirjastojen kautta 7.11. alkaen. Salkkujen laina-aika on kaksi viikkoa. Salkkuja voi lainata kuka tahansa, ja niiden parissa voi viritellä vaikkapa muistelu- tai keskusteluhetkiä ikäihmisten tai lasten kanssa.

2017_salkut

 

Kirjailijavierailu pääkirjastossa 1.11. klo 17.30

Dieter Hermann Schmitz: Kun sanat ei kiitä - Suomalaisinta sanaa etsimässä

Sisu vai santsikuppi? Hali vai halla? Känkkäränkkä vai kalsarikänni? ”Uussuomalainen” Hermann seikkailee Dieter Hermann Schmitzin uutuusromaanissa kaikkein suomalaisimman sanan jäljillä.

Dieter Hermann Schmitz (s. 1963) on muuttanut Suomeen Saksan Reininmaalta, mutta on asunut Suomessa ja kaksikymmentä vuotta. Schmitz työskentelee saksan kielen lehtorina Tampereen yliopistossa.

Dieter Schmitz suuri resoluutioinen

 

Pekka ja Merja Laaksosen konsertti Sastamalan pääkirjastossa torstaina19.10. klo 17.00.

Musiikin ja runon matkassa, satavuotiaassa Suomessa: konsertti pitää sisällään lauluja ja runoja itsenäisyytemme eri vuosikymmeniltä, Suomi 100-hengessä, kansallisromantiikkaa ja huumoriakin. Lauluista vastaavat Merja ja Pekka Laaksonen, runonlausunnasta Heikki Mäkelä.

Merja ja Pekka Laaksonen

 

Toivoa kirjallisuudesta – Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2017 

Sastamalan seudun mielenterveysseura ry ja Sastamalan kirjasto järjestävät Sastamalan pääkirjastossa kello 16.30 alkaen keskustelutilaisuuden, jossa paikalliset kirjailijat ja kirjojen ystävät keskustelevat kirjoista, jotka ovat herättäneet heissä toivoa.

toivoa kirjallisuudesta mainos

 
Kiikoisten kirjaston 150-vuotisjuhla ja uuden kirjaston avajaiset tiistaina 3.10.2017 klo 18
Kiikoisten-kirjaston-150vju
 
 
Anne Ahosen töitten näyttely on nähtävillä Sastamalan pääkirjastossa 18.9. - 2.10.
 
Ahonen on tehnyt taidetta käyttäen materiaalinaan vanhoja kirjoja.

2017-05-10 13.48.23

Äetsän kirjaston sunnuntaikaffet 3.9. klo 11-15

DSC_1618

Äetsän kirjastossa vietetään Sunnuntaikaffeita 3.9. klo 11–15 eläinteemalla. Mukana kaffittelemassa ovat Kiikoisten Löytöeläinpalvelusta Mira Kissoineen ja lukukoiranakin tunnettu Zira.  Kaffeilla arvotaan osuus Raviliiga Tapparan 2017 ravihevosesta, jonka valmentaja on Team Irri Sastamalasta (osuuden arvo 100 euroa, ei muita kuluja, ja sen on lahjoittanut yksityishenkilö). Myös lelut saavat osansa huomiosta. Toivotaan, että kaffeille tulijat tuovat mukanaan lelukoiransa tai -kissansa näyttelyyn. Paras lelu palkitaan. Tuttuun tapaan tarjolla on siis pientä purtavaa, mukavaa yhdessäoloa ja tietenkin kaikki kirjaston palvelut.

Sirkus Supiaisen "Lennä, lennä" -esitys PIKI-kiertueena syksyllä 2017

Sirkus Supiaisen esitys "Lennä, lennä" on leikkimielinen esitys ilosta, unelmista sekä ystävyydestä. Esityksessä yhdistyvät korkeatasoinen sirkustekniikka, vuorovaikutteiset puheosuudet ja valloittavat persoonat. Tarinan raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita maustavat hervoton huumori sekä yhdessä kokemisen riemu. Esiintyjien käsittelyssä ilmaa halkovat niin jongleerausrenkaat, jumppapallot, lennokit kuin sateenvarjotkin.

Esityksen on ohjannut: Markus Nivala
Esiintyjät: Emma Räisänen, Antti Nerg, Pekka Laamanen, Markus Nivala.

Sirkus Supiainen juliste

Ilmainen tangotanssikurssi, kuvataidetta ja Arvo Pärtin musiikkia Sastamalan kirjastossa torstaina 31.8.

Maailmantango-festivaalin kirjastokierros saapuu Sastamalan pääkirjastoon 31.8. Ohjelmassa on Argentiinalaisen tangon tutustumisoppitunti sekä elävän klassisen musiikin säestyksellä paikan päällä tapahtuva kuvataideteoksen valmistuminen.

Näyttelykuraattori Ville Färsaaret toteuttaa Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataidelinjan opiskelijoiden kanssa ’Blast processing’ –konseptilla 20 minuutissa työstettävän teoksen klo 17.30. Duo Lehtinen & Lipasti esittää säveltäjä Arvo Pärtin minimalistista musiikkia teoksen valmistumisen ajan.

Maksuton Argentiinalaisen tangon tutustumistunti, jonka Maailmantango on järjestänyt yhdessä Tango a Moroso ry:n kanssa alkaa klo 18 ja kestää n. 45 minuuttia. Tunnille voi saapua myös ilman paria!

Mainosjuliste

Viulunrakennusnäyttelyn oheisohjelmaa on luvassa 28.2.2017 klo 18: Sastamalan musiikkiopiston viulistien musiikkituokio. 

Viulunrakennus juliste Musiikkiopisto
Pian on taas aika käynnistellä satutunnit pienten kuulijoiden iloksi! Pääkirjastossa tarinoidaan 30.8. alkaen joka keskiviikko klo 9.30-10.
Kiikan ja Äetsän kirjastoissa satutunteja järjestetään kerran kuussa seuraavasti:
Äetsä: 30.8., 27.9., 25.10., 22.11. ja 13.12. klo 10-10.30 Kiikka: 6.9., 4.10., 1.11., 29.11. ja 20.12. klo 9.30-10
Tervetuloa!

Satutunnit 2017

'Viulunrakennus kirjastossa' -tapahtuma Sastamalan pääkirjastossa 21.8. - 13.9.2017

Sastamalassa viulunrakennusharrastuksella on vuosikymmenten perinteet. Tätä nykyä rakentamisessa käytetään ammattilaispiireistä omaksuttua uutta teknologiaa, ja paikkakunnan viulut ovat niittäneet mainetta myös laajemmin. 'Viulunrakennus kirjastossa' -tapahtuma Sastamalan pääkirjastossa 21.8. - 13.9.2017 pitää sisällään näyttelyitä, yleisöluentoja ja elävää musiikkia.

Viulunrakennus juliste pysty

 

'Ex libris - Suomi 100 vuotta' sekä 'Kirja postikorteissa' -yhteisnäyttely 3.7. - 11.8.2017

Ex Libris Erkki Tuominen 

Kuva: Marko Aho

'Ex libris - Suomi 100 vuotta' sekä 'Kirja postikorteissa' -yhteisnäyttely sisältää Suomen kirjan museo Pukstaavin kokoelmista kootun sarjan ex libriksiä Suomen 100-vuotisen historian varrelta sekä kirja-aiheisia postikortteja Erkki Tuomisen kokoelmasta. Näyttelyn on koonnut Erkki Tuominen.

 

Lea Aaltosen käsityönäyttely 'Tauluja ja mattoja villasukkia unohtamatta' 29.6. - 21.7.2017.

Leena Aaltonen omakuva

Lea Aaltosen käsityönäyttely 'Tauluja ja mattoja villasukkia unohtamatta' on esillä Sastamalan pääkirjastossa 29.6. - 21.7.2017. Esillä on Aaltosen kudonnaisia, paperinaru- ja uusiopaperitöitä sekä huovutustöitä vuosien varrelta. Tarkempi esittely löytyy täältä

 

Sastamalan opiston näyttely 'Näyn'

Kuva: Kati Juurikka: 'Ryöstetty'

Sastamalan opiston 'Näyn'-näyttelyn työt ovat syntyneet Sastamalan Opiston järjestämissä kuvataide- ja draama piireissä. Näyttely koostuu maalauksista ja valokuvista. Kuvien lähtökohtina

ovat Akseli Gallen-Kallelan Kalevala - maalaukset.  Valokuvissa tavoitellaan läsnäoloa, ja maalaukset ovat syntyneet riemusta maalata.

Näyttelyn on nähtävissä Sastamalan pääkirjaston pääsalissa 1. - 16.6.2017

 

Kirjasto kiinni 19.5. työntekijöiden virkistyspäivän johdosta

Sastamalan kirjaston väki viettää virkistyspäivää 19.5. jolloin kirjastojen kaikkien toimipisteiden ovet ovat kiinni. 

 

Jazztamala Singers -lauluyhtyeen konsertti 17.5. klo 17.00 

Jazztamala singers_ilari Mehtonen

Kuva: Ilari Mehtonen

JAZZTAMALA SINGERS viihdyttää laulullaan Amerikan malliin, kotimaisin maustein. Ohjelmistosta löytyy tuttua ja tuntematonta, ikivihreää ja omaa tuotantoa. Parikymmenpäinen kuoro on toiminut vuodesta 2014 alkaen. Lauluryhmää johtaa V-P. Bäckman.

 


 

APUA ARKEEN - LAINAAMO: Sastamalan pääkirjastosta lainattavissa arjen apuvälineitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille!
 

 
Äetsän kirjastoon aukioloaikojen laajennus omatoimiratkaisulla.
 
Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin. Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata aineistoa automaatilla, palauttaa aineistoa palautuskaappiin ja lukea lehtiä. 

Äetsän kirjaston aukioloajat, jolloin henkilökunta paikalla.
ma, to 11 - 18
ti, ke, pe 11 – 16
aattopäivinä 11 - 15

Omatoimiaukioloajat (myös juhlapyhinä) 
su - to klo 8 - 20
pe - la klo 8 - 16


 

 
 
 
Sastamalan kaupunginkirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa.

Projektissa valtion erikoiskirjasto Celia ja pilottikirjastoina toimivat yleiset kirjastot parantavat äänikirjojen tarjontaa niille, joille tavallinen painettu kirja ei jostain syystä sovi. Yleisimmät syyt äänikirjojen käyttöön ovat näön ongelmat ja lukivaikeudet.

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa ja määrä kasvaa päivittäin. Verkkopalvelun kautta kirjoja voi kuunnella suoraan internetselaimessa ja niitä myös voi ladata haluamalleen laitteelle, esim. tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.

Kysy lisää kirjastosta!

 Pirkanmaan Lukudiplomit on päivitetty. Uudet kirja- ja tehtävälistat löytyvät PIKI-verkkokirjastosta

lukudiplomi_banneri_300x75