Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

 

pikibanneri

   

kotisivuille_banneri_mobiili-piki

  

FB-f-Logo__blue_144

kifilogo140x140-fin

kk-logo_fi_green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

  

    

 

 

 

 


 

 

 

TERVETULOA SASTAMALAN KIRJASTON ASIAKKAAKSI!DSC_1470

Sastamalan kirjasto tarjoaa asiakkailleen sekä viihdettä että tietoa, yhdessäoloa ja yhteistä foorumia. Kirjaston omat ja koko Pirkanmaan kirjastojen aineistot ovat tiedontarvitsijan saatavilla. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet.

Aineistoihin ja tietopalveluihin pääset käsiksi Piki-verkkokirjaston sivuilla.

Kirjasto tarjoaa kokoelmiensa ja tietopalvelujen lisäksi palveluja kaikenikäisille kävijöille moniin eri tarpeisiin. Palveluihin voit tutustua täällä.

Sastamalan pääkirjaston aukioloajat ja yhteystiedot ovat:
 
puh. 040 138 2040 kirjasto@sastamala.fi

ma-to  10-19

pe 10-16

la 9-14

Aattopäivinä 10-15

 

Muiden toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä. 


AJANKOHTAISTA

KOHTAUKSIA ELÄMÄSTÄ - Salme Erkkilän nukkenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 18.1. - 16.2.2018

Salme Erkkilän rakentama nukkenäyttely kuvaa yhden elämän kulkua syntymästä kuolemaan. Syntymän ja kuoleman väliin mahtuvat niin ripille pääsy, koulunpenkin kuluttaminen, työpaikka tehtaassa, häät kuin keskussairaalan vuodeosastokin.

Erkkilä on kerännyt näyttelyn esineet myyjäisistä, kirpputoreilta ja putiikeista sekä Suomesta että lukuisilla ulkomaanmatkoillaan. Monet esineistä ovat harvinaisia.

SALME-ERKKILÄ-ELAMA

 

 tarinatuokio

 

Kiikoisten kirjaston, Äetsän kirjaston ja pääkirjaston aukioloaikoihin muutoksia vuodenvaihteessa 2018

Kirjaston ovi

Vuodenvaihteen jälkeen Kiikoisten kirjaston maanantain ja keskiviikon aukioloajat ovat klo 13-18, ja Äetsän kirjaston omatoimipalveluja on mahdollista käyttää joka päivä klo 7-20. Pääkirjaston uusi lauantain aukioloaika 6.1.2018 lähtien on klo 9-14.

 

Kiikoisten kirjaston omatoimipalvelu aloittaa 1.12.2017

Kiikoisten kirjaston aukioloajat muuttuvat omatoimipalvelun käyttöönoton johdosta 1.12.2017 alkaen. Uudet omatoimiaukioloajat ovat sunnuntaista torstaihin klo 7-20 ja perjantaista lauantaihin klo 7-16.

Kiikoisten kirjaston

 

Museosalkut lainaksi kirjastosta

Museosalkut ovat esittelyssä Sastamalan pääkirjastolla tiistaina 7.11. klo 10–11. Mukana salkkuja avaamassa on museolehtori Sanna Asikaisen kanssa Koiramäen päiväkodin esikoululaisia. Tervetuloa mukaan!

Haluatko hämmästellä entisajan koulunkäyntiä tai tehdä nostalgiamatkan 1950-luvulle? Sastamalan seudun museon museosalkut vievät sinut menneisyyteen esineiden, valokuvien ja muun virikemateriaalin avulla. Museosalkkuja on tällä hetkellä kolme: viihdeveska, lääkärinlaukku ja koululaukku. Kaikkien salkkujen mukana on käyttöohjeet ja virikekysymyksiä. Salkut ovat lainattavissa Sastamalan kirjastojen kautta 7.11. alkaen. Salkkujen laina-aika on kaksi viikkoa. Salkkuja voi lainata kuka tahansa, ja niiden parissa voi viritellä vaikkapa muistelu- tai keskusteluhetkiä ikäihmisten tai lasten kanssa.

2017_salkut

 


 

APUA ARKEEN - LAINAAMO: Sastamalan pääkirjastosta lainattavissa arjen apuvälineitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille!
 

 
Äetsän kirjastoon aukioloaikojen laajennus omatoimiratkaisulla.
 
Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin. Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata aineistoa automaatilla, palauttaa aineistoa palautuskaappiin ja lukea lehtiä. 

Äetsän kirjaston aukioloajat, jolloin henkilökunta paikalla.
ma, to 11 - 18
ti, ke, pe 11 – 16
aattopäivinä 11 - 15

Omatoimiaukioloajat (myös juhlapyhinä) 
su - to klo 8 - 20
pe - la klo 8 - 16


 

 
 
 
Sastamalan kaupunginkirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa.

Projektissa valtion erikoiskirjasto Celia ja pilottikirjastoina toimivat yleiset kirjastot parantavat äänikirjojen tarjontaa niille, joille tavallinen painettu kirja ei jostain syystä sovi. Yleisimmät syyt äänikirjojen käyttöön ovat näön ongelmat ja lukivaikeudet.

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa ja määrä kasvaa päivittäin. Verkkopalvelun kautta kirjoja voi kuunnella suoraan internetselaimessa ja niitä myös voi ladata haluamalleen laitteelle, esim. tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.

Kysy lisää kirjastosta!

 Pirkanmaan Lukudiplomit on päivitetty. Uudet kirja- ja tehtävälistat löytyvät PIKI-verkkokirjastosta

lukudiplomi_banneri_300x75