Hyvinvoinnin edistäminen on mm. päätöksiä katujen hiekoituksesta, luokkakoosta, kouluruuasta, kirjaston aukioloajoista tai uimahallin lippujen hinnoista. - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Elämäntapavinkit

Hyvinvointipalvelut

Terve ja liikkuva Sastamala

Osallistu ja vaikuta

Järjestöyhteistyö

 terveyspuu

Terveyspuu kuvaa väestön terveyden ja hyvinvoinnin tilannetta kunnassa. Vertaa Sastamalaa muihin Pirkanmaan kuntiin!

 

TEAviisari

TEAviisari kertoo, miten aktiivisesti Suomen kunnat toimivat kuntalaisten terveyden edistämiseksi. Katso, miten Sastamala pärjää!

 

 

Hyvinvointia kaupunkilaisille

Kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen on kunnan tärkein tehtävä. Hyvinvointi on yhteydessä koulutukseen, liikunta-, ruoka- ja kulttuuripalveluihin, kaavoitukseen, vesihuoltoon, ympäristön tilaan, liikennejärjestelyihin sekä moniin muihin kunnan hoitamiin tehtäviin. Katso esimerkkejä.

Hyvinvointi on kiinteästi kytköksissä elinvoimaan. Hyvinvoivat kuntalaiset ovat elinvoimaisen kunnan edellytys. Lisäksi aktiivinen hyvinvoinnin edistäminen hillitsee sosiaali- ja terveysmenojen kasvua.

Mikä hyvinvointi?

Hyvinvointi on varsin laaja käsite; se kattaa oikeastaan kaiken, mikä voi tehdä ihmisen elämästä hyvää ja onnellista: Terveys, turvallisuus, osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet, perhe, työ ja toimeentulo sekä viihtyisä ja turvallinen elinympäristö. 

Katso video kuntapäättäjille: Mikä ihmeen hyvinvointi?

 mikä ihmeen hyvinvointi_ – Kuntaliitto

 

 

Jokainen voi itse tehdä paljon oman ja lähipiirinsä hyvinvoinnin eteen. Poimi luotettavat ravinto-, liikunta-, uni- ja muut elämäntapavinkit -sivuiltamme. Kotikunnan tehtävä taas on luoda edellytyksiä hyvinvoinnille ja pyrkiä kaventamaan asukkaiden välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja. Kunnan toiminnassa hyvinvoinnin edistäminen tulisi olla osa jokapäiväistä toimintaa ja päätöksiä. Lue lisää.

 

Järjestöillä on merkittävä rooli kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Pirkanmaan järjestö 2.0 hankeella kehitetään järjestöjen keskinäistä sekä järjestöjen ja kuntien välistä yhteistyötä. Hankkeen aikana on nimetty Sastamalaan järjestöagentit. Järjestöagenttimme ovat

•Marita Isosävi    / marita.isosavi@luukku.com, 040 544 0491
•Seppo Nissinen / nissisenseppo@gmail.com, 050 336 5507
•Jani Hanhijärvi / jani.hanhijarvi@sastamala.fi, 040 197 8231
•Sari Bamberg / rekry.sastamala@gmail.com, 046 895 0231, www.rekrysastamala.fi 

 

Osallistu ja vaikuta -sivuilta löydät tietoa mm. asukasilloista, vanhusneuvostosta ja nuorisovaltuustosta. Voit myös antaa palautetta mistä tahansa kaupungin toiminnasta ja tehdä kuntalaisaloitteen.

Miten Sastamalassa voidaan?

Terveyspuu kuvaa väestön terveyden ja hyvinvoinnin tilannetta Pirkanmaan kunnissa. Terveyspuu-sivustoon on valittu Pirkanmaan hyvinvointikertomuksesta sellaisia tunnuslukuja, joiden kuvaamiin ilmiöihin kunta voi omin toimenpitein vaikuttaa. Terveyspuu kertoo muun muassa, että sastamalalaiset käyvät lääkärissä useammin kuin pirkanmaalaiset keskimäärin.

Terveyden edistämistä mitataan TEAviisarilla, joka kertoo, miten aktiivisia kunnan eri toimijat siinä ovat.

terve ja liikkuva sastamalaKaupungin toiminnasta antaa tietoa myös Sastamalan hyvinvointikertomus valtuustokaudella 2013-2016 ja hyvinvointityön painopisteet tuleville vuosille on sovittu Hyvinvointikertomus-suunnitelmassa 2018-2021.

Lisätietoja:
Hyvinvointikoordinaattori Marja-Leena Parto-Koski puh. 040 664 6966
marja-leena.parto-koski(at)sastamala.fi