Terve ja liikkuva Sastamala kokoaa yhteen palvelut, joilla vahvistetaan perheiden hyvinvointia. - Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Lihavuus laskuun

Kaupungin koronainfo

Liikuntalähete ja liikuntapassi

Hyvinvoinnin edistäminen

facebook

Seuraa meitä facebookissa!

Terve ja liikkuva Sastamala

Terve ja liikkuva Sastamala on sateenvarjo hyvinvointia ja terveyttä edistäville palveluille. Kaupungin eri toimialat ovat yhdistäneet voimansa ja vahvistavat perheiden terveellisiä elintapoja muun muassa seuraavilla keinoilla:

Neuvokas perhe - iloa, innostusta ja kannustusta terveellisiin elintapoihin. Neuvokas perhe -menetelmä on käytössä Sastamalan neuvoloissa. Se on osa Yksi elämä -terveystalkoita. 

Ruoka

 • Lautasmalli, Valtion ravitsemusneuvottelukuntaSapereruokakasvatusmenetelmä on käytössä Sastamalan päiväkodeissa ja muissa varhaiskasvatusyksiköissä. Saperen avulla lapset tutustuvat ruokamaailmaan aistiensa välityksellä. Menetelmä on peräisin Ranskasta. Varhaiskasvatuksen sovellus on kehitetty Suomessa. Sapere = maistua, tuntea makua, uskaltaa, rohkaistua
 • Oma Valintahanke ohjaa nuoret itse vahvistamaan omia terveellisiä elintapojaan. Hankkeessa yläkouluikäiset nuoret päättävät, miten terveyttä edistäviä muutoksia tehdään koulun arjessa. Mallin avulla taistellaan lihomisen ja kakkostyypin diabeteksen lisääntymistä vastaan toiminnallisesti ja nuoria kiinnostavalla tavalla.
 • Lääkärin tai hoitajan lähetteellä kaikenikäiset pääsevät ravitsemusterapeutin yksilöohjaukseen
 • Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Servi Oy tavoittelee lounasruualleen Sydänmerkkiä
 • Nuorisotaloilla on myynnissä terveellisiä välipalavaihtoehtoja ja nuoret pääsevät myös itse harjoittelemaan kokkaamista

liikkuva koulu 

Liikunta

 • Liikkuva koulu - Lisää liikettä, vähemmän istumista. Sastamala toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää.
 • Perheliikuntaneuvolassa koko perhe saa ohjausta terveellisiin ja aktiivisiin
  elintapoihin. Neuvolaan pääsee liikuntalähetteellä ja jos henkilön arvioidan liikkuvan liian vähän, hän saa liikuntapassin, jolla pääsee ilmaiseksi tutustumaan viiteen liikuntapalveluun.
 • Kaupunki järjestää ohjattua liikuntaa eri ryhmille lapsista vaareihin (kuntosali, vesiliikunta, voimistelu, kävely) sekä soveltavaa liikuntaa erityisryhmille. Kaupungilla on 130 liikuntapaikkaa.
 • Kaupungin liikuntapaikat ja ryhmät, esim. kuntosalit ja yleisöluistelut jäähallissa ovat edullisia tai kokonaan ilmaisia.
 • Urheilu- ja liikuntaseurat auttavat vähävaraisia perheitä kausimaksuissa

Sastamalan Opistolla on käytössään lasten ja nuorten aktiivimaksu, (42€), jolla pääsee lukukauden aikana lähes kaikille kursseille. Vanhempien työttömyyden tai muiden syiden perusteella on mahdollista saada aktiivikortti 15:llä eurolla. Sama mahdollisuus koskee työttömiä ja eläkeläisiä Lue lisää...

 

Lisätiedot:
hyvinvointikoordinaattori, Terve ja liikkuva Sastamala yhteyshenkilö Jenni Sorsa, jenni.sorsa@sastamala.fi, puh. 040 1848 378, www.perhepalvelut.sastamala.fi