Sastamala pähkinänkuoressa. Asukasluku, veroprosentit. Sastamala on turvallinen pieni suuri kaupunki, jossa ihmisen on hyvä asua ja elää! - Sastamalan kaupunki

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

PÄÄVALIKKO
Palaa ylös

Rakentajan polku

Asukkaan polku

Asukasinfo

Vapaa-aika ja harrastukset

Koti Sastamalasta

Emme lupaa, että sinusta tulee täällä sen parempi grillaaja. Tai että kuntosi kohenisi täällä nopeammin kuin muualla. Lukotkaan eivät ole meillä ihan täysin tarpeettomia. Mutta voimme luvata, että Sastamala on turvallinen pieni suuri kaupunki, jossa ihmisen on hyvä elää ja yrittää!

Sastamala tarjoaa monimuotoisen ja viihtyisän asuinympäristön, kauniit järvimaisemat sekä kehittyvät palvelut ja liikenneyhteydet. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina erilaisista liikuntalajeista kulttuuriin ja kädentaitoihin – luontoaktiviteeteista puhumattakaan, löytyvät nekin omalta kylältä.

Sijainniltaankin Sastamala sopii monenlaiseen tarpeeseen: täältä sujahdat nopeasti Tampereelle, Helsinkiinkin ja Pirkkalan lentokentän kautta aina kaukomaille.

Ranta-Kukkuri - vastaus haaveisiin

Moni suomalainen haaveilee omakotitalosta järven rannalla, mutta hyvien yhteyksien ja palveluiden äärellä. Sastamalan Ranta-Kukkuri tekee haaveista totta.  Uusi pientaloalue rakentuu luonnontilaiseen kallioiseen metsämaastoon järven rannalle, mutta silti lähelle kaupungin keskustaa ja hyvien yhteyksien päähän Tampereelta. Tonttien varaus on käynnissä ja ensimmäiset tontit varattu.

Pihatie-palvelussa pääset tutustumaan Sastamalan koko tonttitarjontaan ja tekemään varauksen / tarjouksen haluamastasi tontista.

Sastamala - kiva tietää

Sastamalan kaupunki syntyi 1.1.2009, kun Mouhijärven kunta, Vammalan kaupunki ja Äetsän kunta yhdistyivät.

vilkas katukuva

-Asukasluku 25 062 (1.1.2017)
-Pinta-ala 1532 km2
-Tuloveroprosentti 20,75%
-Yleinen kiinteistövero 0,93%
-Vakituisen asunnon kiinteistövero 0,45%
-Muun kuin vakituisen asunnon kiinteistövero 0,98%
-Sastamalan suurimmat toimialat: palvelut n. 60% ja jalostus n. 30%
 

 • Sastamala on pinta-alaltaan Pirkanmaan suurin kunta, joten tilaa riittää asua ja harrastaa. Toisaalta pikkukaupungissa asiointi on vaivatonta; ei tarvitse seistä ruuhkissa eikä etsiä parkkipaikkaa saati maksaa siitä.
   
 • Sastamala on vireä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Urheilun lippulaiva on Suomen mestari Vammalan Lentopallo ja valtakunnallisesti tunnetuin kulttuuritapahtuma Vanhan kirjallisuuden päivät. Herra Hakkaraisen talo on lasten ykköskohde ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkko houkuttelee vieraita kaikkialta Suomesta. Koko perhe löytää helposti oman harrastuksen Sastamalan hulppeasta tarjonnasta.
   
 • Sastamalassa on työtä ja yrittäjyyttä. Kaupungilla on pitkät teollisuuden ja yrittäjyyden perinteet.  Perinteinen käsityöosaaminen on luonut perustan kehittyvälle yritystoiminnalle ja seudulla on korkea yrittäjyysaste.  Vahvoja aloja ovat metalli-, kumi, muovi- ja puuala sekä rakentaminen.
   
 • Sastamalassa toimii kaksi merkittävää vientiyritystä. Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Lojer Group on Suomen johtava sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja sen tuotteita on käytössä yli 100:ssa maassa. 
   
 • Sastamala on kasvava Lounais-Hämeen kaupan keskus. Toinen kasvava keskus on valtatie 12:n varrella, jossa on juuri avautunut  K-Citymarket ja jossa sijaitsee myös autoalan kaupan keskittymä ja muita erikoisliikkeitä. Myös Häijäässä valtatie 11:n varrella palvelut paranevat jatkuvasti. Parhaillaan muun muassa vuoden 2016 juustomestari Peter Dörigin Herkkujuustola sekä Säästömarket laajentavat. Keskustan erikoisliikkeet ja kivijalkakaupat tarjoavat laatua ja palvelua.  Keskustasta löytyy mm. kenkäkauppa, kemikalio, huonekaluliike ja vaateliikkeitä, mm. Marimekko sekä Jokisen vaateliike, jossa on koko ketjun Outlet-myymälä. Tyrvään kirjakauppa on palvellut asiakkaita vuodesta 1891 lähtien.
   
 • Tori on kaupungin sykkivä sydän, jossa kaupunkilaiset tapaavat ja ostavat lähiherkkuja. Torilta saa muun muassa suosittua Kalaneuvoksen kalaa, jota tehdään Hukkasen tehtaalla Sastamalassa.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen naapuriin, 25 000:n sastamalalaisen joukkoon!