Sastamalan asukasluku, veroprosentit ja muuta perustietoa kaupungista. - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Rakentajan polku

Asukkaan Sastamala

Asukasinfo

Vapaa-aika ja harrastukset

Sastamala pähkinänkuoressa

Koti Sastamalasta

Emme lupaa, että sinusta tulee täällä sen parempi grillaaja. Tai että kuntosi kohenisi täällä nopeammin kuin muualla. Lukotkaan eivät ole meillä ihan täysin tarpeettomia. Mutta voimme luvata, että Sastamala on turvallinen pieni suuri kaupunki, jossa ihmisen on hyvä elää ja yrittää!

Sastamala tarjoaa monimuotoisen ja viihtyisän asuinympäristön, kauniit järvimaisemat sekä kehittyvät palvelut ja liikenneyhteydet. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina erilaisista liikuntalajeista kulttuuriin ja kädentaitoihin – luontoaktiviteeteista puhumattakaan, löytyvät nekin omalta kylältä.

Sijainniltaankin Sastamala sopii monenlaiseen tarpeeseen: täältä sujahdat nopeasti Tampereelle, Helsinkiinkin ja Pirkkalan lentokentän kautta aina kaukomaille.

Ranta-Kukkuri - vastaus haaveisiin

Moni suomalainen haaveilee omakotitalosta järven rannalla, mutta hyvien yhteyksien ja palveluiden äärellä. Sastamalan Ranta-Kukkuri tekee haaveista totta.  Uusi pientaloalue rakentuu luonnontilaiseen kallioiseen metsämaastoon järven rannalle, mutta silti lähelle kaupungin keskustaa ja hyvien yhteyksien päähän Tampereelta. Tonttien varaus on käynnissä ja ensimmäiset tontit varattu.

Pihatie-palvelussa pääset tutustumaan Sastamalan koko tonttitarjontaan ja tekemään varauksen / tarjouksen haluamastasi tontista.

Sastamala - kiva tietää

Sastamalan kaupunki syntyi 1.1.2009, kun Mouhijärven kunta, Vammalan kaupunki ja Äetsän kunta yhdistyivät.

-Asukasluku 25 062 (1.1.2017)
-Pinta-ala 1532 km2
-Tuloveroprosentti 20,75%
-Yleinen kiinteistövero 0,93%
-Vakituisen asunnon kiinteistövero 0,45%
-Muun kuin vakituisen asunnon kiinteistövero 0,98%
-Sastamalan suurimmat toimialat: palvelut n. 60% ja jalostus n. 30%
 

 • Sastamala on pinta-alaltaan Pirkanmaan suurin kunta. Keskustaajama on Vammala ja aluekeskuksia mm. Mouhijärvi, Suodenniemi, Kiikoinen, Kiikka, Keikyä, Karkku, Stormi ja Putaja. Kaupunki on hyvien liikenneyhteyksien varrella; valtatie 11 (Tampere-Pori) sekä valtatie 12 (Tampere-Rauma-Turku) kulkevat sen läpi.
   
 • Sastamala on vireä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Urheilun lippulaiva on Suomen mestari Vammalan Lentopallo ja valtakunnallisesti tunnetuin kulttuuritapahtuma Vanhan kirjallisuuden päivät. Herra Hakkaraisen talo on lasten ykköskohde ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkko houkuttelee vieraita kaikkialta Suomesta. Koko perhe löytää helposti oman harrastuksen Sastamalan hulppeasta tarjonnasta.
   
 • Sastamalassa on työtä ja yrittäjyyttä. Kaupungilla on pitkät teollisuuden ja yrittäjyyden perinteet.  Perinteinen käsityöosaaminen on luonut perustan kehittyvälle yritystoiminnalle ja seudulla on korkea yrittäjyysaste.  Vahvoja aloja ovat metalli-, kumi, muovi- ja puuala sekä rakentaminen.
   
 • Sastamalassa toimii useita merkittäviä vientiyrityksiä. Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Lojer Group on Suomen johtava sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja sen tuotteita on käytössä yli 100:ssa maassa. Suurin työllistäjä on Teknikum Oy.
   
 • Sastamala on kasvava Lounais-Hämeen kaupan keskus. Vammalassa valtatie 12:n varrella sijaitsee autoalan kaupan keskittymä, lukuisia muita erikoisliikkeitä sekä K-Citymarket. Myös Häijäässä valtatie 11:n varrella palvelut paranevat jatkuvasti. Parhaillaan muun muassa vuoden 2016 juustomestari Peter Dörigin Herkkujuustola sekä Säästömarket laajentavat. Keskustan erikoisliikkeet ja kivijalkakaupat tarjoavat laatua ja palvelua.  Keskustasta löytyy mm. kenkäkauppa, kemikalio, huonekaluliike ja vaateliikkeitä, mm. Marimekko sekä Jokisen vaateliike, jossa on koko ketjun Outlet-myymälä. Tyrvään kirjakauppa on palvellut asiakkaita vuodesta 1891 lähtien.
   
 • Tori on kaupungin sykkivä sydän, jossa kaupunkilaiset tapaavat ja ostavat lähiherkkuja. Torilta saa muun muassa suosittua Kalaneuvoksen kalaa ja kalatuoteita. Kalaneuvos Oy on liikevaihdoltaan Sastamalan suurin yritys.

Tervetuloa Herra Hakkaraisen naapuriin, 25 000:n sastamalalaisen joukkoon!