Sastamalan seudun museo - Sastamalan kaupunki

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

PÄÄVALIKKO
Palaa ylös

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Ajankohtaista

Haemme museonjohtajaa!

Suomen kirjainstituutin säätiö sr hallinnoi Suomalaisen kirjan museo Pukstaavia, Sastamalan seudun museota ja Suomen Kirjainstituuttia. Säätiön ja sen yksiköiden kotipaikka on Sastamalassa, Suomen kirjapääkaupungissa.

Haemme museonjohtajaa, joka vastaa museoiden ja kirjainstituutin johtamisen lisäksi säätiön asiamiehen tehtävistä.

Edellytämme hakijalta ylempää korkeakoulututkintoa sekä hyvää museoalan kokemusta. Sinulla on johtajakokemusta ja näkemystä kehittää yksiköiden toimintaa eteenpäin. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ja omaat positiivisen ja avoimen otteen työhön. Arvostamme hakijalta kirjallisuuden ja kirjallisen kentän tuntemusta, toimivia verkostoja sekä hallinnollisia taitoja.

Työsuhde on vakituinen. Koeaika 6 kk. Paikka täytetään 1.5.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan. Säätiö noudattaa Avainta ry:n työehtosopimusta. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksineen (kokonaistyöaika) sekä ansioluettelo osoitetaan
säätiön hallitukselle ja toimitetaan joko postitse tai sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona osoitteeseen: Marja Hänninen-Tolvi, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Marttilankatu 12, 38200 Sastamala tai marja.hanninen-tolvi@pukstaavi.fi. Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään 3.3.2017.

Hakemuksesta on ilmettävä kaksi suosittelijaa puhelinnumeroineen.

Lisätietoa:
▪ Pukstaavista www.pukstaavi.fi. Olemme myös FacebookissaTwitterissäInstagramissa sekä YouTubessa.
▪ Sastamalan seudun museosta www.sastamalanmuseo.sastamala.fi. Olemme myös Facebookissa.
▪ Säätiön hallituksen pj. Annamari Arrakoski-Engardt 0400 477 878
▪ Vt. johtaja Marja Hänninen-Tolvi marja.hanninen-tolvi@pukstaavi.fi

 


Mantan juhlavuosi korostaa yhdessä tekemistä

Tyrväänmanta_vaaka

Tyrvään Mantan juhlavuoden ohjelma pohjautuu aikansa tunnetuimman kansanparantajan Amanda Jokisen (1853 - 1922) eli Tyrvään Mantan elämään, mutta aihepiiriä käsitellään laajemminkin muun muassa lääketieteen näkökulmasta.

Manta oli kansanparantaja, joka hoiti potilaitaan vastaanotollaan, kotikäynneillä, kirjeitse sekä perustamassaan sairaskodissa. Hänellä oli yhteiskunnallisesti merkittävä rooli aikana, jolloin virallinen terveydenhuolto vasta otti paikallistasolla ensiaskeleitaan. Manta on esimerkki vahvasta suomalaisesta kansan naisesta, jonka asiantuntemus kumpusi kansan perimätiedosta ja jota hän lisäsi koululääketieteen opeilla ja kokemustiedolla.

Juhlavuoden ohjelmassa on muun muassa Mantaan liittyviä näyttelyitä, satutunteja, muistojen keruu, patsaan lakitus, luontopolun avaaminen, perinnehoitopäivä ja paljon muuta. Pukstaavissa on 28.1.–31.12.2017 esillä Parantava Manta -näyttely, joka sisältää Tyrvään Mantan reseptejä sekä interiöörin eli näkymän Mantan työhuoneesta. Myös Sastamalan seudun museoon avautuu kesällä näyttely Tyrvään Mantasta.

Katso koko juhlavuoden ohjelma ja lisätietoja Mantasta.

Juhlavuotta koordinoi Sastamalan seudun museo ja yhteistyössä ovat mukana muun muassa Sastamalan kaupunki, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys, Kulttuuria Kaikille, Sastamalan Oppaat, Servi, Vammalan lukion kannatusyhdistys ry, Kustannusliike Warelia, Tyrvään Yrtti-Aitta sekä lukuisat yksityishenkilöt.

"Umpihullunkin takana on ihminen"

Tyrvään Mantan juhlavuoden avajaisia juhlittiin Sylvään koululla ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa lauantaina 28. tammikuuta.

Sylväällä kuultiin ajatuksia herättävä paneelikeskustelu parantavasta vuorovaikutuksesta. Keskustelemassa olivat psykiatrian erikoislääkäri ja professori Matti O. Huttunen, yleislääketieteen erikoislääkäri Outi Seppälä, oikeuspsykiatri Mika Rautanen sekä kirkkoherra Katri Rinne. Keskustelussa pohdittiin muun muassa sitä, pitäisikö lääkärien tehdä enemmän kotikäyntejä tai miten potilaita ylipäätään tulisi kohdata.

"Umpihullunkin takana on ihminen joka kuuntelee, kun hänet kohdataan respektillä", totesi Matti Huttunen keskustelun kuluessa.

Iltapäivä jatkui Pukstaavissa, jossa yleisö tapasi Tyrvään Mantan ja Annastuuna Korkeemäen. Pukstaavissa pääsi myös kokeilemaan nykyajan perinnehoitoja. Päivän päätteksi juhlayleisö poikkesi Marttilankatu 23:n pihassa, jossa paljastettiin Tyrvään Mantan laatta.

Manta twiittaa

Tyrvään Mantan juhlavuosi on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Seuraa Mantaa Twitterissä @tyrvaanmanta. Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista museon Facebookista.

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB


PääMaja Tornihuvilassa 1.10.2016–25.2.2017

Raija

Raija Mäkinen viimeistelee hattuja vuonna 1977 otetussa kuvassa.

Modistimestari Raija Mäkisen tarinarikas hattukokoelma vie meidät ajassa taaksepäin paikallisen muotiliikkeen elämään. Sastamalan seudun museon näyttely Tornihuvilassa (Pukstaavin vieressä, Marttilankatu 12) 1.10.2016–25.2.2017. Samalla lipulla pääset sekä Tornihuvilaan että Pukstaaviin. Myös Museokortti käy!

Eläkeläisille on nyt saatavilla Sastamalan Kirjakorttelissa todella hyvä tarjous. Saat lounaan ja liput sekä PääMajaan että Pukstaaviin vain 10 eurolla. Tarjous on voimassa 25.2. asti ti–pe klo 11–14.

 


Lasten harrastetunnit saivat rahoitusta OKM:ltä

Lapset

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Suomen kirjainstituutin säätiölle 25 000 euron avustuksen lasten harrastetuntien järjestämiseen kouluissa lukuvuonna 2016–2017.

Avustuksen avulla Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo tarjoavat lukutaitoa, kirjallisuutta ja museoelämyksiä yhdistäviä harrastetunteja seitsemään kouluun Sastamalan alueella. Tarinoiden Sastamala -sanataidekerhot kokoontuvat ennen tai jälkeen koulupäivän Häijään, Kiikan, Marttilan, Mouhijärven, Muistolan, Pehulan sekä Varilan kouluilla. Koulut on valittu OKM:n keväällä järjestämän kyselyn perusteella.

Lisätietoa harrastetuntien ohjaajalta: outi.lahteenlahti(at)pukstaavi.fi tai 050 313 1416.

 


Lainaa Viihdeveska!

Viihdeveska

Sastamalan seudun museo on tuottanut lainattavan muistelupaketin, Viihdeveskan, joka sisältää parhaita paloja 1950- ja 1960-lukujen radio-, televisio- ja elokuvakulttuurista. 
Paketin parissa palaa putkiradioiden ja permanenttikiharoiden aikaan, ja se virittää muistelemaan yhdessä mennyttä. 

Viihdeveska on vapaasti ja maksutta lainattavissa kaikille muistelemaan halukkaille. Sitä voi lainata vaikkapa erilaisten ikäihmisten toimintapiirien, ryhmien ja palvelukotien käyttöön. Mukana tulevat lainaus- ja käyttöohjeet sekä virikekysymyksiä ja ideoita paketin käyttäjille. 

Pakettia saa lainaksi Pukstaavin infosta Marttilankadulta, 
p. 010 3212 950, info(at)pukstaavi.fi

 


Käy myös Facebook-sivuillamme:

www.facebook.com/sastamalanseudunmuseo